Har du fått information om att vi skall kontakta dina referenter i samband med en tjänst som du har sökt? Då kan du vara lugn! Denna process är till allas fördel. Därmed kan du vara trygg med att referenstagningen sker professionellt och strikt enligt GDPR.

Vi behandlar dig väl!

1. Insamlande av information

Det företag som du har sökt jobb hos ger oss den information vi behöver för att utföra referenstagningen. Informationen innefattar dina kontaktuppgifter, vilken tjänst du har sökt och vilka referenter du har lämnat för den sökta tjänsten. Vi tar inte del av mer information än vad vi behöver. Det innebär att innehållet ditt personliga brev eller CV, adress, personnummer och dylikt är okänt för oss, eftersom att den informationen är irrelevant för vår del.

 
2. Vi kontaktar dig

När vi har fått i uppdrag att ringa dina referenter får du ett mail om vilka personer vi har blivit ombedda att kontakta. Skulle uppgifterna vara felaktiga har du möjlighet att kontakta oss så hjälper vi dig avbryta processen.

 
3. Vi kontaktar dina referenter

Sedan ringer vi dina referenter och ställer de frågor som valts ut specifikt för den tjänst du sökt. Vi ställer aldrig frågor som skulle kunna vara diskriminerande eller på något sätt irrelevanta för tjänsten i fråga. Efter genomförd referenstagning samlar vi in svaren i systemet och skickar sedan över resultatet till kund, dvs. det bolag som du sökt jobb hos.

 
4. Resultatet presenteras för kund

När kunden tar del av resultatet har de ingen möjlighet att korrigera de svar dina referenter angivit. Hela processen hanteras utifrån GDPR och informationen används aldrig i andra syften än vad som är avsett.

 
5. Färdigt!

Konstigare än så är det inte. Du slipper oroa dig över att dina angivna referenter får besvara irrelevanta frågor. Samtidigt får företaget du vill börja jobba hos ta del av den information du vill dela med dig av på bästa tänkbara sätt.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!