Chefspositioner, tjänstemän eller arbetare. Oavsett vad ni skall rekrytera bör ni ringa referenssamtal till kandidaternas referenter. Att ställa lämpliga frågor är inte en självklarhet och dessutom tar det tid. 

Referenstagning i Sverige ingår i Intensogruppen, en koncern som sedan 1995 har hjälpt företag runt om i Sverige med kvalitativ rekrytering. Genom åren har vi insett att när företag rekryterar på egen hand riskeras den kvalitativa referenstagningen att bortprioriteras. Varför är det så?

Det kan givetvis bero på flera olika orsaker. Som arbetsgivare får du kanske inte får tag på referenten som skall kontaktas, eller så hittar du ingen tid och datum som passar er båda. Ibland kanske ett referenssamtal upplevs som känsligt och något som du helst undviker. Oftast handlar det om tidsbrist.

Vi erbjuder en användarvänlig, effektiv och framför allt tidsbesparande lösning som säkerställer att er rekryteringsprocess blir mer kvalitativ. Anlitar du oss så kan du fortsätta att ägna tid åt det som verkligen skapar värde för din verksamhet. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er.

Intensokoncernen tillsätter över

TJÄNSTER VARJE ÅR

Se pågående rekryteringsuppdrag hos Säljpoolen och Intenso Teknikrekrytering.